Pro Svatoantonínskou pouť bude zavedena kyvadlová autobusová doprava. Bude zdarma
Kolotoče jsou na začátek pouti již nachystané. Foto: město Lom
Litvínov

Lom – Aby se všichni obyvatelé Lomu a Lomu-Loučné pohodlně dostali na Svatoantonínskou pouť, objednali lomští radní na pátek a sobotu bezplatnou kyvadlovou dopravu autobusy. Kdo chce na slavnost, vystupuje na zastávce Lom, Červený kříž. To platí i v případě využití standardní MHD, nebo krajské autobusové linky č. 501, tedy tzv. zeleného autobusu.

Linka vede z Loučné, Konečné přes město, dále na zastávku rozcestí Mariánské Radčice a hřbitov, kde se otáčí zpět do města a končí opět v Loučné na konečné. Díky této okružní jízdě se blíže k místu konání slavnosti dostanou obyvatelé horní i dolní části města. První páteční spoj z Loučné vyjíždí v 15.34 hod., poslední ve 22.51 hod. Spoj jede každou hodinu. „Rozhodli jsme se tím nezatěžovat rozpočet obce, úhradu faktury jsme si rozdělili mezi sebe," podotknul starosta Vladimír Urban.

V sobotu bude jezdit po stejné trase, první spoj však vyjíždí už v 10.21 hod. Poslední spoj, a to jak v pátek, tak v sobotu pokračuje z konečné stanice po trase jako linka č. 13 až do Litvínova na nádraží. 

pouť doprava

Protože pořadatelé počítají i s návštěvou lidí z okolních obcí, připraveno je hned několik parkovišť. Parkování na Svatoantonínských slavnostech je možné na vyznačených místech. Parkování na louce přímo u místa konání je zpoplatněno částkou 50 korun. Dále je možnost parkovat na parkovišti u křižovatky Litvínovská a nám. Republiky a na parkovišti vedle městského úřadu.

Do Lomu je také možné přijet vlakem. Využijte trať vedoucí z Mostu na Moldavu, protože zastávka Lom u Mostu leží na horní železniční trati přímo u místa konání slavností.

pouť parkoviště

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru