Ilustrační foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Ústecký kraj – Na Česko se z Německa žene kalamita. Český hydrometeorologický ústav vydal výstrahu na novou sněhovou pokrývku, sněhové jazyky a závěje a náledí.

Během noci na úterý se při sněžení vytvoří nová sněhová pokrývka 2 až 10 cm, na horách napadne místy až 15 cm nového sněhu. V nižších polohách bude padat mokrý sníh nebo i sníh s deštěm.

Během úterý odpoledne a večera se nad 600 m nad mořem mohou místy tvořit sněhové jazyky, na horách i závěje. V úterý později odpoledne a večer se při poklesu teplot pod bod mrazu budou vytvářet zmrazky nebo i náledí.

Nízká intenzita výstrahy platí pro celý Ústecký kraj, vysoká intenzita pak pro Litvínovsko, Chomutovsko, Kadaň a Teplice.

Zdroj: Český hydrometeorologický ústav

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru