Ilustrační foto: CC0
Litvínov

Ústecký kraj – Během úterního dopoledne se rozfouká mírný severní vítr s nárazy kolem 15 m/s, na horách čerstvý s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h) a z prachového sněhu se v polohách nad 600 m začnou vytvářet sněhové jazyky, v polohách nad 900 m závěje. Současně se bude od severu ochlazovat. Při poklesu teplot pod bod mrazu se na prochlazeném zemském povrchu začne během odpoledne vytvářet náledí, v místech s mokrým sněhem zmrazky. 

Český hydrometeorologický ústav varuje před nebezpečím úrazů v důsledku uklouznutí. Na neošetřených komunikacích hrozí problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. „Při pohybu venku je třeba chodit velmi opatrně, starší nebo méně mobilní lidé by měli omezit vycházení ven. Řidičům se doporučuje sledovat dopravní zpravodajství a jezdit velmi opatrně," varují meteorologové.

Vítr bude ve druhé polovině noci slábnout, riziko tvorby sněhových jevů se zmírní.

 
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru