Junior Big Band ZUŠ Litvínov při dubnovém krajském kole jazzových a dechových orchestrů taktéž zvítězil. Foto: ZUŠ Litvínov
Litvínov

Žatec – Desítka souborů ze základních uměleckých škol se ve středu představila v žateckém Letním kině při festivalu Jazz fest. Přehlídku souborů a jazzových melodií uspořádaly společně ZUŠ Žatec a Městské divadlo Žatec za podpory města Žatce.

Celodenní program v přírodním amfiteátru viděla i řada návštěvníků, kteří do areálu průběžně přicházeli. Odborná porota jazzové skladby nejen poslouchala, ale také hodnotila a na závěr programu vyhlásila nejlepší soubory. Těmi se stal vítězný Junior Big Band ze ZUŠ Litvínov, na druhém místě skončil soubor Grippeds ze ZUŠ Rakovník a třetí byl The Little bit Band z pořádající ZUŠ Žatec. Vedle nich se festivalu zúčastnily ještě soubory z Podbořan, Děčína, Rakovníka, Českého Brodu, Jirkova či Chomutova.

3105jazz1 0f0b8

Speciální cenu starosty převzal Big Band Konzervatoře Teplice, který starosta Žatce Radim Laibl ocenil za inspirativní hru a povzbuzení pro děti ze základních uměleckých škol. Ty i díky konzervatoristům viděly, že má smysl pokračovat ve vzdělávání a posunout se od muzikálního talentu třeba až k hudebnímu mistrovství.

3105jazz2 a9b49

Pestrý a zajímavý program v Letním kině vyvrcholil odpoledne koncertem hosta festivalu, jímž byla kapela Sto zvířat.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru