Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov – Takhle to má vypadat! Velké poděkování patří litvínovským policistům, strážníkům, zdravotníkům, ale zejména i dvěma ženám. Společným úsilím se jim podařilo zachránit lidský život. Ve středu v ranních hodinách spěchaly složky integrovaného záchranného systému do litvínovského centra.

Žena procházející náměstím Míru uviděla muže, který se sesunul z lavičky a spadl na zem. To jí nebylo lhostejné, nezaváhala a začala jednat. Na pomoc  přiběhla další žena z přilehlého obchodu. Prvotně kontaktovaly linku 155 a společně se podílely na poskytování první pomoci až do příjezdu profesionálů. Za účasti záchranářů se několik dlouhých minut litvínovští policisté střídali se strážníky na nepřímé masáži srdce," popsal událost policejní mluvčí Václav Krieger.

Bylo také potřeba zajistit místo pro bezpečné přistání vrtulníku letecké záchranné služby. Tohoto úkolu se chopili zbylí členové ozbrojených složek. Resuscitace muže byla díky rychlému zásahu úspěšná. Ve stabilizovaném stavu byl převezen vrtulníkem do nemocnice. „Toto byla názorná ukázka toho, jak správně jednat. Už od samého počátku reakce žen, zejména včasnost, sehrála významnou roli," dodal mluvčí.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru