Srovnávací fotky ukazují, jakou proměnou altán prošel. Zdroj: Lesní správa Litvínov
Litvínov

Litvínov – Letos to bude deset let, kdy Lesy České republiky obnovily památný Czedikův gloriet – vyhlídkové místo na Studničním vrchu. Okamžitě se altán s lavičkami stal vyhledávaným místem pro procházky. A bohužel i vyhledávanou lokalitou místními pobudy, kteří pod střechou přespávali, v okolí zanechávali nepořádek. Notně zaneřáděné místo je ale opět krásné a připravené na sezonu.

Lesní správa Litvínov zveřejnila na sociálních sítích srovnávací fotografie před opravou a po ní. A také připomněla, jak se v lese chovat: „Ukončili jsme rekonstrukci Czedikova glorietu v Litvínově, a věříme, že se vám jeho nový vzhled bude líbit! Prosíme, buďte ohleduplní při jeho návštěvě a neničte ho. Již včera byly ve dřevěných sloupkách vyřezány dva nové nápisy. Také připomínáme, že v lese je zakázáno rozdělávat ohně, a to platí i v okolí jakýkoli staveb, nebo uvnitř. Bohužel čerstvé ohniště hned vedle nového altánu nevěstí nic dobrého."

Před deseti lety dosáhly náklady na vybudování altánu 160 tisíc korun, lesníci tehdy upravili k altánu i přístupovou cestu. Tentokrát se altán dočkal nejen nového nátěru, drobných oprav a úklidu okolí i nové pokrývky střechy.

Altán dostal i novou střešní krytinu. Zdroj: Lesní správa Litvínov

Důležité je proto nebýt ke svému okolí lhostejný. Pokud uvidíte, že se v okolí altánu děje něco nekalého, neváhejte se obrátit třeba na Městskou policii Litvínov. „Věříme, že ne všichni návštěvníci jsou stejní, a většina se dokáže k altánu chovat slušně. Budeme rádi, když nám pošlete vaše fotografie, nebo jen dáte vědět, jak se vám nově zrekonstruovaný altán líbí," těší se zaměstnanci Lesů ČR na reakce Litvínovanů.

Nový nátěr téměř ještě nestihl zaschnout a už jsou ve dřevě vyryty nové nápisy. Přitom si lesníci dali s opravou altánu a vybavení takovou práci. Zdroj: Lesní správa Litvínov

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru