Čaj, džus? Ne, taková voda tekla lidem z kohoutku
Voda z kohoutku. Znečištění způsobila havárie potrubí. Foto: Marcela Sklenářová
Litvínov

Litvínov - Až do úterních večerních hodin se prodloužila oprava poškozeného vodovodního potrubí v Litvínově, ze kterého v pondělí večer začala masivně unikat pitná voda na Mezibořskou ulici.

V úterý večer již redakci hlásili první obyvatelé litvínovských ulic, ve kterých byla nucená odstávka dodávek pitné vody, že již byla dodávka obnovena. Voda zpočátku tekla velmi znečištěná, během večera ještě nebyla jako pitná použitelná.

Havárie byla oznámena společnosti městskou policií, která zaznamenala únik vody v ulici Mezibořská v pondělí okolo 20. hodiny. K poruše došlo na vodovodním řadu, kdy prasklo půlmetrové potrubí v blízkosti autobusové zastávky U Partyzána. Bezprostředně poté došlo k přerušení dodávky vody z úpravny vody Meziboří, aby se zabránilo dalšímu úniku vody a havárie mohla být odstraněna. Současně bylo poskytnuto náhradní zásobování dotčené lokality.

Původně plánovaný termín opravy do úterních odpoledních hodin Severočeské vodovody a kanalizace posunuly na 19. hodinu. Ještě ve 20 hodin ale voda netekla všude.

Odstávky se dotkly ulic Tylova, části ulice Valdštejnská, dvě č.p. ulice Máchova a Loučky, kde byly bez vody hotel i restaurace.

Psali jsme zde

{article 24735}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru