Ubytovny jsou pryč, zbyla po nich jenom hlína. Likdvidace ale bude o sto tisíc dražší
Prázdné prostranství ještě musí být upravené. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov – Budovy ubytoven U Bílého sloupu jsou pryč. Po demolici zbylo nyní jen volné prostranství, které stavební firma zaváží hlínou. Likvidace budov, na kterou přispěl stát, bude ale dražší, než se myslelo.

Demolice objektů ubytoven U Bílého sloupu v Litvínově byla zahájena 6. března předáním staveniště. Zakázku na základě výběrového řízení získala od města litvínovská firma AQUA zemní práce s nejnižší nabídkovou cenou. Ta byla přibližně 3,3 milionu korun. Demolice je realizována za přispění prostředků státního rozpočtu ČR z programu Ministerstva pro místní rozvoj.

Při odstraňování základových pasů v souladu s projektovou dokumentací (na úroveň asi jeden metr pod okolní terén) byla nalezena železobetonová konstrukce zasahující až pod úroveň původních základových pasů. Jedná se pravděpodobně o v minulosti provedené dodatečné zpevnění základů stavby proti jejímu poklesu vzhledem k jílovitému podloží. Tato skutečnost nemohla být zjištěna při zpracování projektové dokumentace, ani před zahájením demoličních prací.

Vícepráce dodavatele demoličních prací jsou odhadnuty na přibližně sto tisíc korun. Po dokončení demolice ubytoven U Bílého sloupu je nutno realizovat projekt následného využití revitalizovaného území, který spočívá v revitalizaci zeleně. Projekt je jednou z podmínek poskytovatele dotace a musí být zrealizován v horizontu 3 let od dokončení demolice.

Předpokládané náklady činí 400 tisíc korun. Rada města schválila rozpočtovou změnu k financování navýšených nákladů a revitalizaci území.

1105ubytovna2

Ubytovny krátce po zahájení demoličních prací. Foto: Oldřich Hájek

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru