VÍME PRVNÍ: První elektrobus na Mostecku už je tady! Tento nás bude vozit
Elektrobus připravený na prezentaci. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova v pátek odpoledne oficiálně představí první elektrobus, který bude testovat v reálném provozu s cestujícími a který by mohl jednou nahradit dosluhující autobusy na plynový pohon. Redakci se podařilo neobvyklý vůz vyfotit s předstihem.

Elektrobus bude mít dopravní podnik pouze zapůjčený k testování. Není proto vyveden v barvách dopravce. Přesto ho museli upravit pro odbavovací systém používaný na Mostecku. Od běžného autobusu se spalovacími motory jej nepoznáte, na skutečnost, že jde o bezemisní vozidlo, upozorňují pouze polepy. 

„V průběhu května budeme mít zapůjčený elektrobus od společnosti SOR. V pátek 12. května ho v Litvínově představíme zástupcům jednoho z našich akcionářů – představitelům města Litvínova,“ řekl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský. Podle jeho slov jde zejména o vyzkoušení tohoto typu pohonu v plném provozu, které má pomoci získat potřebná data a informace k budoucímu vyhodnocení různých alternativ.

V odpoledních hodinách přineseme první recenci a dojmy ze svezení.

Na jakých linkách bude autobus jezdit, jsme psali zde

{article 24702}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru