Litvínov – Jubilejní 30. Sportovní hry seniorů Ústeckého kraje se konaly 25. května na letním stadionu v Litvínově. Zúčastnilo se 422 soutěžících z 35 klubů, 120 osob vystoupilo v krátkém kulturním programu a průběh sledovalo několik stovek diváků. Své vystoupení měly rovněž děti z 1. ZŠ Most a moc si pochvalovaly místní atmosféru. Pohár si nakonec odnesli soutěžící z Horního Jiřetína.

 

Ministerstvo práce a sociálních věcí bojuje za lepší životní podmínky pro seniory a podporuje také tvorbu zázemí a podmínky pro aktivní stárnutí. V rámci podpory rozdělí MPSV několik milionů na zázemí pro sportovní a kulturní vyžití seniorů. V každém kraji také zřídilo koordinační centrum na podporu aktivit pro seniory.

Medaile předala náměstkyně MPSV Gabriela Nekolová a společně se soutěžícími si vyzkoušela několik disciplín. „Dneska jsem nechala podpatky doma, abych mohla Ministerstvo práce a sociálních věcí zastoupit a vyzkoušet si některé disciplíny,“ svěřila se nám Gabriela Nekolová.

"Jsem pyšná na to, že tyto sportovní hry seniorů, které jsou největší v republice, se konají v kraji, kde žiju a mohla jsem medaile předat právě seniorům z mého domovského Ústeckého kraje. Všem zúčastněným moc gratuluji,“ dodala Nekolová.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru