PITEVNÍ ZPRÁVA: Tady je důvod, proč zemřela postřelená Betynka
Poslední fotografie Betynky, když byla ještě naživu před veterinární klinikou.
Litvínov

Litvínov – Petr Hochmal z Litvínova už ví, proč přesně zemřela jeho fenka Betynka, kterou před týdnem třikrát postřelil jeho soused na zahrádce. V ruce má pitevní zprávu z veterinární kliniky, kde bojovali o její život.

Sedmiletou fenku našel Petr postřelenou ve společné uličce mezi zahrádkami. Soused ji třikrát střelil ze vzduchovky. Podle dosavadního policejního vyšetřování proto, že prý měl obavy o svoji malou dceru, když pes pronikl na jeho zahradu. Petr Hochmal si ale nemyslí, že by se jeho pes dostal na cizí pozemek. Proč a kde přesně muž střílel, by mělo prokázat vyšetřování.

Každopádně jedna z ran vzduchovou zbraní byla pro malého psíka, který by prý nikdy nikomu neublížil, osudná. Rentgenové vyšetření prokázalo diabolku v břišní dutině u močového měchýře. Během noci ze soboty na neděli, kdy byla Betynka hospitalizovaná, se její stav začal zhoršovat, zvracela. Během nedělního dopoledne se psík dostal do šokového stavu, který nebyl řešitelný, a uhynul.

Podle pitevní zprávy došlo k masivnímu poškození slinivky. „Vzhledem k její velké citlivosti vůči mechanickému poškození došlo po několika hodinách k její destrukci a akutní pankreatitidě, kdy dochází uvolněním trávicích enzymů k akutnímu toxickému šoku a následnému úhynu pacienta,“ zní závěr veterinárního vyšetření.

Pes dle rodiny vlastníka trpěl. Z vyjádření policie v tomto týdnu vyplývá, že případ zatím klasifikuje jako přestupek proti majetku.

Psali jsme

{article 26296}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

{article 26498}[div class="articleinarticle"]

[title]

[image-intro] [introtext limit="300" strip="1"][/div]{/article}

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru