Mladík má za sebou velkou sérii vloupaček v Litvínově, škoda je 700 tisíc
Ilustrační foto
Litvínov

Litvínov - Sérii osmi vloupaček má mít na svědomí 21letý muž z Litvínova. Případy objasnili kriminalisté spolu s policisty obvodních oddělení Litvínov a Hamr.

"Muže vyšetřovatel obvinil z krádeže vloupáním, porušování domovní svobody a poškození cizí věci. Obviněný krádežemi napáchal škodu za více než 700 tisíc korun," uvedla mostecká policejní mluvčí Ludmila Světláková.

Krást chodil v noci v květnu a ponejvíc v červnu. V Janově vnikl na pozemek rodinného domku, kde z garáže odcizil nářadí za 16 tisíc korun. Na místo se vrátil ještě jednou a dostal se do domu, odkud odnesl několik kusů hodinek v hodnotě 45 000 korun.

V Janově vnikl do bytu poté, co se přesvědčil, že obyvatelé nejsou doma a odcizil různou elektroniku a vyšší finanční hotovost, vzal i šperky. V obci se vloupal i do skladu a vybral si 60 ks ovčích kožešin a hodily se mu i zimní pneumatiky.

Nezvanou návštěvou poctil i tamní restauraci, kam se vloupal a odcizil mince, bankovky a sladkosti. V jednom litvínovském baru využil nestřežené chvilky a ze zásuvky ukradl několik tisíc korun. Dostal se i do jedné kavárny, kde našel sedm tisíc korun. Tam přišel ještě jednou, dovnitř nevnikl a z místa utekl.

"Vyšetřovatel podal podnět na vazební stíhání a soud muže do vazební věznice poslal. Obviněnému muži hrozí až osmiletý trest odnětí svobody. Odcizené věci nebyly zajištěny, stíhaný je údajně rozprodal náhodným lidem," dodala mluvčí policistů na Mostecku.

 

 

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru