OBRAZEM: Takto se bydlí v Litvínově v roce 2017. Udělá se vám špatně
Pohled do jednoho z bytů přes chodbu. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Litvínov - Když budete stát před jedním z bytů v litvínovské čtvrti Janov v bloku D2, jen těžko pochopíte, že se píše rok 2017 a vy jste v civilizovaném světě.

Do neblaze proslulého panelového sídliště na okraji Litvínova šlo v posledních letech několik desítek milionů korun. Jsou zde nové chodníky, zateplené budovy, ale lidé nejspíš zůstávají pořád stejní.

Redakce chtěla nahlédnout také pod pokličku tohoto sídliště, nenaplněnou eurodotacemi. Navštívili jsme blok D2 a jeho údajně nejhorší krajní vchod. I novinář zvyklý na legendární nepořádek v Chanově, který prošel už i několik janovských domů, zde zůstane v úžasu stát. Jak je něco takového možné? Kde jsou nějaké hygienické a hasičské normy? Proč takové bydlení již dávno někdo nezakázal?

V současném stavu je otázkou času, než se zde začne šířit epidemie některé infekční nemoci, škůdci, než vypukne požár, který bude horší hasit kvůli vykradeným hydrantům a nepořádku na chodbách.

Doporučujeme vzít příští ministerskou návštěvu, které se bude sídliště ukazovat, přímo sem. Ostatně podívejte se do fotek. Jestli teda máte dost silný žaludek.

Fotogalerie

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru