Poslední informace k rekonstrukci průtahu Bílinou: Takto to bude během prázdnin probíhat
Průtah Bílinou. Foto: město Bílina
Most

Bílina - Město Bílina zveřejnilo v tomto týdnu poslední informace o plánované velké opravě silnice I/13. Jde o důležitou a velmi frekventovanou spojnici vedoucí napříč krajem, která protíná Bílinu.

Na posledním jednání ŘSD bylo podle bílinské rad nice dohodnuto, že v letošním roce proběhne rekonstrukce silnice I/13 pouze v úseku od Kyselky ke kruhovému objezdu u Lidlu. V této části je možné obnovit vozovku za provozu bez objízdných tras. Předpoklad realizace stavby je během července 2019.

V průběhu prázdnin budou také provedeny lokální opravy zbylého úseku vozovky, a to od kruhového objezdu u Lidlu k supermarketu Penny. Lokální opravy budou realizovány o víkendech v době vyloučení nákladní dopravy.

Obnova vozovky I/13 v plánovaném rozsahu bude provedena až po uvolnění objízdné trasy I/27, kterou nyní nelze využít z důvodu probíhajících stavebních prací a nevyhovujícího stavu vozovky některých úseků.

Silnice číslo 13 je nyní ve směru od Bíliny na Chomutov pod hradem Hněvín v Mostě uzavřená. Demoluje se tam starý silniční most právě na silnici č. 27, která se zde na "třináctku" napojuje. Práce a objížďky kolem chemického areálu v Záluží zde potrvají nejspíš až do konce letoška.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru