Výbuch v noci rozmetal halu v chemičce Agrofertu u Lovosic, čtyři zranění
Následky výbuchu. Foto: HZS Ústeckého kraje
Most

Lovosice - Třetí stupeň požárního poplachu mají od noci hasiči na Litoměřicku. Zasahují v areálu společnosti Preol u Lovosic, kde došlo k explozi. Čtyři lidé jsou zranění.

"Dvanáct jednotek hasičů zasahuje po výbuchu v areálu firmy Preol v Lovosicích. Ochlazujeme halu 35 x 20 x 25 metrů i za pomocí výškové techniky bez obsluhy. Na místo je povolán vrtulník s termokamerou. Je vyhlášen třetí stupeň poplachu," informoval Hasičský záchranný sbor Ústeckého kraje.

Policisté krátce po výbuchu uzavřeli hlavní silnici číslo 15 a zajišťovali bezpečný prostor po výbuchu. "Zdravotníci si do péče převzali čtyři zraněné osoby," potvrdila Policie ČR. Ráno před osmou hodinou policisté silnici opět oteřveli. "Provoz na železniční trati Louny - Česká Lípa zůstává uzavřen," informuje policie. Plechy z budovy se po výbuchu měly dostat až na trať.

Podle České televize došlo k výbuchu na jedné z technologií na výrobu oleje z řepky. Agrofert o své firmě Preol uvádí, že je největším zpracovatelem řepkového semene a výrobcem produktů v Česku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru