Němečtí chuligáni měli v Mostě zpívat zakázanou neonacistickou píseň. Reportéři z Lipska hledají záznamy
Ilustrační foto: CC0
Most

Most - Německá veřejnoprávní televize MDR se studiem v Lipsku dokumentuje chování německých fotbalových fanoušků, ke kterému mělo dojít před nedávným zápasem mezi Baníkem Most a Chemnitzer FC. Mohou jim pomoci obyvatelé Mostu, kteří mohli problémové chování fotbalových "chuligánů" zdokumentovat třeba na své mobily.

To, co stále hledáme, jsou obrázky nebo videa převážně černě oděné skupiny 40 až 60 lidí, kteří se přestěhovali z baru Krokodýl na stadion a zpívali píseň neonacistické kapely, která byla v Německu zakázána, na ulici Josefa Dobrovského," uvádí reportér Thomas Datt.

Píseň má evokovat nacistické znovudobytí východní Evropy. "Někteří ze skupiny navíc na konci písně křičeli „Sieg Heil“ a ukazovali Hitlerův pozdrav," dodává žurnalista. Takové jednání mohl zaznamenat někdo z obyvatel Mostu a nahrát jej třeba na svůj mobilní telefon. "Pomůžete nám najít fotografie nebo videa skupiny mimo stadion? Nejde jen o trestné činy podle českých zákonů, ale samozřejmě také o hanebné chování Němců v zahraničí a pokusy Chemnitzer FC zabránit těmto „fanouškům“ v účasti na jeho hrách," požádal Thomas Datt naši redakci o pomoc při pátrání po záznamu, který by potvrdil nevhodné chování zahraničních fotbalových fandů.

Skupina měla dle našich informací dorazit nejprve na vlakové nádraží, poté jeli tramvají do centra, pili v Pivnici u Krokodýla a poté se přesunuli na stadion ulicí Josefa Dobrovského.

Pokud máte informace o chování fanoušků či jste je vyfotili či nahráli, můžete je zcela anonymně poskytnout naší redakci. Předáme je kolegům z německé televize. Kontakt je: 604 315 995, mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript.. Děkujeme.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru