ROZHOVOR: Školky v Mostě čeká změna v organizaci. Připravují se moderní technologie na jejich provoz
Ilustrační foto: CC0
Most

Most – Mostecké mateřské školy čeká od 1. ledna roku 2022 změna v uspořádání. Vzniknou srovnatelně velké organizace, pod které bude spadat vždy několik mateřinek. Nyní se připravují potřebné informační technologie. Se zahájením nového školního roku proběhne ve spolupráci s jednotlivými školkami informační kampaň pro rodiče. V rozhovoru aktuální práce na reorganizaci mateřinek přibližuje vedoucí odboru školství, kultury a sportu Tomáš Brzek.

Platí stále plánované uspořádání do čtyř mateřských škol?

Je to tak, budeme mít čtyři samostatné mateřské školy, které budou mít čtyři IČO.

V jaké fázi je nyní příprava na reorganizaci mateřských škol v Mostě?

Příprava reorganizace je v plném proudu, běží spousta procesů takzvaně na pozadí. Tyto procesy nemohou v současné době zpozorovat ani děti ani rodiče, ale samozřejmě se připravují veškeré kroky tak, aby od 1. 1. 2022 organizace začaly fungovat v novém uspořádání.

Jak se dotknou změny rodičů a dětí?

Předpokládáme, že rodiče budou informováni od září a dotkne se jich to v tom směru, že s velkou pravděpodobností dojde ke změně účtu, změně variabilních symbolů. A pak takové ty běžné věci, které jsou jim většinou vždycky se startem školního roku oznamovány - o výši školného, eventuálně stravného. Tak teď tam přibude i informace, že dojde ke změně účtu. To si myslíme, že je ta nejzásadnější informace, která se dotkne rodičů. Ale jak říkám, všechno probíhá na pozadí. To znamená, že teď velmi intenzivně spousta mých kolegů pracuje na tom, aby připravili veškeré aplikace a veškeré prostředí, které potřebujete ta organizace ke svému fungování do nového uspořádání.


Může vás zajímat:


A co se týká zaměstnanců?

Věřím, že zaměstnanci se mohou těšit na nové uspořádání. Reorganizace nám dovolí posílit pracovní týmy, takže zaměstnanci se mohou těšit na optimalizaci v tom smyslu, že by se jim mohlo ulevit pracovně. Věřím, že bude více prostoru na tu samotnou pedagogickou činnost. Zaměstnanci, jak jsme svědky, co se obecně valí do školství, tak většinou bývají zatěžování administrativou. A to nové uspořádání by mělo pomoci administrativě ulevit.
Ještě můžu říct, že ruku v ruce s úlevou administrativy jde nasazení moderních technologií, na kterém právě velmi intenzivně pracují moji kolegové z odboru informačního systému.

O jaké půjde technologie?

Technologie, které se tam budou nasazovat, tak se jednak nasazují aktuálně nejposlednější verze používaných programů a budou se nasazovat třeba i elektronické třídnice, moderní komunikační nástroje pro komunikaci s rodiči. Takže předpokládáme, že spousta těch procesů se zároveň zelektronizuje.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru