Při těžké srážce motorek zemřeli na mosteckém autodromu dva lidé
Zásah záchranářů po srážce závodníků na autodromu. Foto: čtenář
Most

Most – Dva lidé zemřeli v úterý odpoledne po střetu dvou závodních motocyklů v prostoru cílové rovinky na autodromu v Mostě.

Nehodou se zabývá policie. Náš on-line deník viděl amatérsky pořízené záběry od startu po zásah záchranářů. Co se stalo? Po hromadném startu se nepodařilo jeden ze strojů rozjet. Skončil v travnatém pásu vlevo vedle dráhy. Až při prvním průjezdu závodníků se jej podařilo zprovoznit a jezdec se začal vracet na trať. Bohužel tak učinil ve chvíli, kdy se vysokou rychlostí přiblížil po rovince jiný závodník, který již nedokázal zabránit střetu. První sanitní vůz byl na místě srážky za půl minuty. Následky jsou ale tragické.

„V úterý 6. července 2021 kolem 16. hodiny došlo v uzavřeném areálu Autodromu Most při soukromé akci na závodní dráze ke střetu dvou motocyklů. V jeho důsledku řidiči motocyklů (oba občané SRN) utrpěli zranění, kterým i přes poskytnutou zdravotnickou pomoc na místě podlehli. Okolnosti této tragické nehody policisté prověřují,“ uvedla mluvčí Policie ČR Miroslava Glogovská.

K tragické nehodě se vyjádřil i samotný autodrom. "Bohužel musíme potvrdit, že v úterý 6. července 2021 odpoledne došlo v rámci soukromé akce v uzavřeném areálu Autodromu Most na závodní dráze k nehodě dvou motocyklistů. Následky zranění těchto osob byla neslučitelná se životem a i přes okamžitou zdravotnickou pomoc svým zraněním podlehli. Vzhledem k probíhajícímu vyšetřování nemůžeme sdělit žádné další podrobnosti," sdělil Radek Laube, PR manažer Autodromu Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru