Zcela zpitý muž zamířil z hospody rovnou k autu. Honičku se strážníky nakonec vzdal
Foto: MP Most
Most

Most - Před půlnocí zaznamenal operátor kamerového systému Městské policie v Mostě muže, který vyšel z restaurace a zamířil k vozidlu. Vzhledem k jeho vrávoravé chůzi pojal operátor kamerového systému podezření, že je muž pod vlivem alkoholu a chce řídit.

Muž skutečně do vozidla nastoupil a odjel. Operátor upozornil radiostanicí všechny hlídky a průběžně je informoval o pohybu vozidla. Strážníci vozidlo našli a pokoušeli se ho zastavit za pomoci výstražného světelného a zvukového zařízení s rozsvíceným nápisem STOP. "Řidič však na výstražná znamení nereagoval a pokračoval v jízdě. Při otáčení v jednosměrné ulici, kdy málem došlo ke střetu se služebním vozidlem městské policie, řidič pravděpodobně zjistil, že složitější manévry nezvládne, honičku s policií vzdal a vypnul motor," uvedla mluvčí Městské policie v Mostě Veronika Loucká.

Řidič následně strážníkům předložil doklady a uvedl, že řidičský průkaz mu někdo odcizil. Při jednání s řidičem bylo zřejmé, že je pod vlivem alkoholu nebo jiné návykové látky a strážníci proto na místo přivolali hlídku Policie ČR. Ta u muže provedla opakovaně dechovou zkoušku na přítomnost alkoholu v dechu, která byla pozitivní s průměrným výsledkem 4 promile alkoholu v dechu.

Přítomní policisté si podezřelého muže převzali se všemi zjištěnými poznatky k dalšímu šetření. Během celé události nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru