Auto pojistili až po nehodě, teď mají Mostečané na krku podvod za desítky tisíc
Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko - Policejní komisař zahájil stíhání 54letého muže z Mostu a 23leté Mostečanky a obvinil oba z přečinu pojistného podvodu spáchaného ve spolupachatelství.

Toho se měli dopustit tím, že po vzájemné dohodě v Německu zakoupili osobní vozidlo VW a při jízdě měla obviněná jako řidička za hranicemi na parkovišti u dálnice nacouvat do zaparkovaného vozu značky BMW a toto vozidlo poškodila. "Když si oba uvědomili, že auto, které převážejí ze zahraničí, nemá pojištění, ze kterého by se uhradila škoda vozidlu BMW, tak se spolu dohodli a muž měl uzavřít telefonicky s českým zprostředkovatelem pojištění pojistnou smlouvu odpovědnosti z provozu vozidla na jméno ženy," popisuje mluvčí policistů Ludmila Světláková.

Následně u české pojišťovny byla uplatňována náhrada způsobené škody na vozidle BMW, kterou uplatňovala německá pojišťovna. Té byla vyplacena částka v přepočtu 203 tisíc korun. "Oba stíhaní věděli, že pojistná smlouva byla uzavřena až po vzniku dopravní nehody. A protože si pojišťovny předávají dokumentace, tak naše pojišťovna zjistila z těchto materiálů, že k nehodě došlo časově dříve, než byla uzavřena pojistná smlouva," dodala mluvčí policistů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru