Obrnice hospodařily s přebytkem, na dotacích tam dokázali získat 11 milionů
Ilustrační foto
Most

Obrnice - Obec Obrnice vykázala za loňský rok kladný výsledek hospodaření. Po konsolidaci činil přebytek 4,264 milionu korun, což je ve srovnání s rokem 2019 pokles o zhruba dva miliony korun. Původně schválený rozpočet přitom počítal se schodkem 8,292 milionu korun. Výsledek hospodaření ovlivnily růst výnosů z transferů a majetkových daní, naopak klesly daňové i nedaňové příjmy. K 31. prosinci 2020 příjmy včetně financování dosáhly 66,041 milionu korun, výdaje pak 61,776 milionu korun. Závěrečný účet obce zastupitelé schválili na svém červnovém jednání.

Výnosy z transferů v loňském roce vzrostly o 2,058 milionu korun, výnosy z majetkových daní pak o 482 tisíc korun.

Na dotacích obec inkasovala přes 11 milionů korun. „Nejvyšší částku představovala dotace z ministerstva průmyslu a obchodu na výstavbu areálu pro technické služby. Vedle úhrady části nákladů na výkon veřejné správy jsme dále získali od ministerstva práce a sociálních věcí příspěvek na mzdy asistentů prevence kriminality a domovníků, od krajského úřadu příspěvek na nafukovací záchranný stan a uspořádání Obrnických slavností,“ vyjmenoval obrnický starosta Stanislav Zaspal.

Rozpočet na letošní rok zastupitelé schválili jako schodkový s částkou 36,912 milionu korun na straně příjmů a 51,025 milionu korun na straně výdajů. Do jeho konečné podoby se promítnou postupně přijatá rozpočtová opatření. V pořadí druhé, které zastupitelé schválili v červnu, předpokládá růst příjmů na 49,521 milionu korun, výdaje by měly dosáhnout 59,982 milionu korun.

Rozpočet zahrnuje provozní příjmy a provozní výdaje na zabezpečení řádného chodu obce při zajišťování plnění všech zákonných povinností. Obsahuje tři zásadní investiční záměry, a to spoluúčast na vybudování zázemí pro technické služby, pořízení jejich vybavení a výstavbu klubovny na starém hřišti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru