Povodí Ohře varuje: Vodákům na řece hrozí nebezpečí! Záchranáři už vyjížděli k převráceným lodím
Úterní zásah hasičů na řece Ohři u Starého Sedla. Převráceným vodákům se zapříčila loď pod spadlým stromem. Foto zdroj: HZS Karlovarského kraje
Most

Ústecký, Karlovarský kraj - Po vydatných deštích, které v posledních zasáhly většinu území naší země, se zvyšují průtoky řek. To může být nebezpečné především pro vodáky, pro které vydalo Povodí Ohře varování.

„Vzhledem k aktuální výši průtoků na horní části toku Ohře nedoporučujeme sjíždět Ohři zejména mezi Chebem a Nebanicemi. Navíc vlivem bouřkové činnosti došlo k pádu stromů, zejména mezi Vokovem a Nebanicemi. V současném stavu není reálné jejich odstranění. Pokud se přesto rozhodnete na řece plout, dbejte vysoké ostražitosti,“ uvedlo v pondělí Povodí Ohře.

Po uplynulém víkendu se podařilo odstranit padlé stromy v horním úseku řeky Ohře. Po probíhajících bouřkách je však pravděpodobný vznik dalších překážek ve vodních tocích. Stromy mohou padnout kdykoliv a bez varování.

„Naši technici situaci monitorují a je naší snahou rizika minimalizovat. Navíc se průtoky opět zvýšily a mohou i nadále stoupat. Je velmi důležité být obezřetní i při přibližování k jezům a jejich vodáckým propustím. Důrazně upozorňujeme na významné riziko splouvání vodních toků a apelujeme na Vaši zodpovědnost. Je zbytečné riskovat ztrátu života a zdraví,“ dodal dnes tiskový mluvčí PO Martin Cidlinský.

Jen během necelého týdne vyjížděli několikrát k záchraně osob z řeky hasiči z Karlovarského kraje. Na jezu Černý mlýn na Sokolovsku se v sobotu převrátila loď s vodáky. V pondělí se zase převrátila loď se dvěma vodáky na jezu v Šabině na Sokolovsku. Další vodáci potřebovali pomoc hasičů v úterý na Ohři u Starého Sedla. Všechny tyto události se naštěstí obešly bez vážnějších zranění.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru