Podvodník na Facebooku láká z lidí peníze, klidně se vám nabourá do účtu! Případ už řeší policie
ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj, Litoměřicko - Litoměřičtí policisté v současné době prověřují několik případů, kdy neznámý pachatel napadl facebookový profil uživatele, následně znemožnil uživateli přístup na profil a jeho užívání.

Poté jménem uživatele oslovoval přátele ze seznamu přátel a žádal je o poskytnutí telefonního čísla. V případě, že přišla reakce a telefonní číslo mu "přítel" poslal, tak mu následně poslal na Messenger zprávu s legendou, že se účastní soutěže o poukaz od známeho internetového portálu na nákup zboží v hodnotě 75 tisíc korun. Rovněž mu zasílal SMS zprávy s dispozicemi k platbě včetně kódů, které dotyčný přeposílal do konverzace vedené v aplikaci Messenger. Tyto kódy pak neznámý pachatel zneužil k nákupu zboží v různých internetových obchodech.

"V těchto případech legendy mohou být různé, ale jak se dle kriminalistické terminologie říká "modus operandi" neboli způsob provedení zůstává stejný. Věnujte proto pozornost jakékoliv neznámé konverzaci, která Vám přijde a buďte obezřetní," varuje policejní mluvčí Veronika Hyšplerová.

V těchto dnech Policie České republiky zahájila KYBEKAMPAŇ, která reaguje na rapidní nárůst útoků v kyberprostoru.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru