Termín slavnostního okamžiku vítání občánků si budou moci rodiče od příštího roku vybrat
Ilustrační foto
Most

Most – Termín vítání občánků v obřadní síni města Mostu si rodiče budou moci od příštího roku vybírat. Magistrát chystá zavedení rezervačního systému.

Ten přinese rodičům možnost vybrat si datum, které jim z navržených termínů nejvíce vyhovuje, a nepřijít tak z různých důvodů o tuto malou, leč v životě rodiny významnou společenskou událost. „Chceme více vyjít vstříc občanům a dát jim možnost vybrat si z navržených termínů ten, který jim nejvíc vyhovuje,“ komentuje plánované změny náměstkyně primátora Markéta Stará. Vítání občánků i nadále bude probíhat v obřadní síni magistrátu a týkat se bude přibližně tří- až čtyřměsíčních dětí, které mají trvalý pobyt v Mostě.

Magistrát se inspiroval v jiných městech, kde podobný rezervační systém již úspěšně funguje. S podrobnějšími informacemi seznámí magistrát veřejnost v průběhu podzimu.

V Litvínově mohou rodiče k přihlášení na vítání občánků využít jednoduchý formulář na Portálu občana a přihlásit se tak online z pohodlí domova.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru