Jen jsem pomáhal bezdomovcům, tvrdil cizinec převážející Syřany do Německa
Ilustrační foto
Most

Lounsko – První zářijový den pátrali policisté dálničního oddělení Postoloprty na rychlostní komunikaci D7 a okolí po osobním automobilu, ve kterém měli cestovat nelegální migranti. Hlídka na zájmový vůz Volkswagen narazila v ranních hodinách poblíž Loun na silnici číslo I/7.

„Vozidlo řídil 34letý muž cizí státní příslušnosti. Spolu s ním jely ve vozidle další 4 osoby ze Sýrie, a to bez dokladů. Vzhledem k obtížné komunikaci z důvodu jazykové bariéry se nepodařila zjistit totožnost spolucestujících, proto zasahující hlídka přivolala na pomoc odborníky ve svém oboru," uvedl policejní mluvčí Václav Krieger.

Hlídka dálničních policistů všechny 4 spolujezdce zajistila a předala k dalším úkonům kolegům z cizinecké policie.

„Řidiče pak strážci zákona zadrželi, převezli do cely a předali lounským kriminalistům. Ti se podle protokolu dozvěděli, že cizinec převážel Syřany z Bratislavy a namířeno měl do sousedního Německa. Prý jen těmto údajným bezdomovcům pomáhal. Kriminalisté se případem intenzivně zabývali od samotného počátku a zajistili potřebný důkazní materiál. Ten hovořil jasně a původní podezření policistů se potvrdilo. Cizinec ve věku 34 let si od lounské vyšetřovatelky převzal sdělení podezření ze spáchání trestného činu organizování a umožnění nedovoleného překročení státní hranice," sdělil mluvčí.

Obžalovaný byl odsouzen Okresním soudem v Lounech ve zkráceném řízení k podmíněnu trestu odnětí svobody v délce trvání 8 měsíců na zkušební dobu 2 roky a dále k trestu zákazu pobytu po dobu dvou let.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru