Dopravní akce na Mostecku: policisté řešili alkohol za volantem i řidiče bez oprávnění
Ilustrační foto
Most

Mostecko – Od uplynulé středy do pátku mohli řidiči na silnicích potkat mostecké dopravní policisty. Ti se v rámci krajské bezpečnostní akce zaměřili na rychle jedoucí vozidla. Cílem opatření je snížení vývoje nehodovosti a zajištění bezpečnosti a plynulosti silničního provozu.

„Policejní hlídky se pohybovaly na území celého mosteckého okresu, tedy i v okolních obcích například v Lomu, Braňanech, Obrnicích i Havrani. Kontrolní činnost zaměřily ale také na výpadovky z Mostu. Kromě dohledu nad dodržováním stanovené rychlosti jízdy policisté kontrolovali i obecná ustanovení zákona o silničním provozu," potvrdil policejní mluvčí Václav Krieger.

Se služebním vozidlem se během třídenní bezpečnostní akci setkalo celkem 72 řidičů. Strážci zákona odhalili 67 přestupků, za které v 61 případech uložili pokuty ve výši 35 100 korun. Zbylých 6 porušení zákona oznámili správnímu orgánu k projednání. Překročení rychlostního limitu se dopustilo 57 motoristů a 54 z nich odjelo s pokutami v celkové výši 31 200 korun. Policisté u třech osob zjistili neužití bezpečnostního pásu, tři šoféři neměli svoje vozidlo v technicky vyhovujícím stavu. „Jeden z kontrolovaných řidičů nevlastnil dokonce řidičské oprávnění a u jednoho zjistila dopravní hlídka požití alkoholu před jízdou," doplnil mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru