Zítra nechte auto doma – po Mostecku vás sveze městská hromadná doprava zdarma
Foto: Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova
Most

Mostecko – Na kole, pěšky, nebo veřejnou dopravou – tak by měli vyrazit zítra do ulic lidé, aby podpořili Evropský týden mobility. Projekt má lidi motivovat k nejčastějšímu využívání hromadné dopravy a nechat soukromá auta doma.

Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova, a. s., ve spolupráci s akcionáři, tedy městy Mostem a Litvínovem, připravili na pátek cestování hromadnou dopravou zdarma. Reaguje také Dopravní podnik Ústeckého kraje, který rozjel velkou "zelenou" kampaň na podporu cestování zelenými autobusy.

„Ústecký kraj byl dlouhé roky považován za region s vysokou ekologickou zátěží, proto jedním z cílů DÚK je i co nejšetrnější přístup k životnímu prostředí. Velkou péči tedy věnujeme tomu, aby byl provoz spojů zajišťován moderními dopravními prostředky, které nemají negativní dopad na životní prostředí. Ve spolupráci s Dopravní fakultou ČVUT nechal Ústecký kraj zpracovat studii, na základě které lze s jistotou říct, že využíváním veřejné dopravy šetříte nejen váš rozpočet ale i přírodu. Studie obsahuje výpočty, které byly aplikovány na vybraných trasách v Ústeckém kraji a porovnávají dopad našich vlaků či autobusů s dopadem osobních automobilů na životní prostředí. Porovnávají jejich energetickou náročnost, produkci skleníkových plynů a zohledňují i využitelnost a dostupnost veřejné dopravy v různou denní dobu," vysvětluje vedení Ústeckého kraje.

 

evropský týden mobility

 

kampaň duk

Kampaň propagující veřejnou dopravu na území Ústeckého kraje

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru