Kromě migrantů řidič převážel i padělané zboží. Foto: Celní správa
Most

Petrovice – V uplynulých dnech zastavila hlídka celníků na dálnici D8 v katastru obce Petrovice ke kontrole dodávku s rumunskou registrační značkou. Celníci neskrývali údiv, když z vozidla s tmavými skly pro maximálně devět osob včetně řidiče vystoupilo nakonec osob sedmnáct.

Všichni byli rumunské státní příslušnosti. Navíc při prohlídce zavazadlového prostoru celníci objevili v černých igelitových pytlích zboží podezřelé z porušování práv duševního vlastnictví. „Jednalo se o 86 kusů textilních výrobků, jako jsou mikiny, trika, tepláky, ponožky, a 8 párů sportovní obuvi, honosící se neoprávněně logy světoznámých firem, např. Adidas, Calvin Klein, Tommy Hilfiger," uvedl mluvčí celního úřadu Jiří Nejedlý.

Hodnota zajištěného zboží, vyčíslená v ceně originálních výrobků, činila bezmála 50 tisíc korun. 

Hlídka celníků kontaktovala příslušníky cizinecké policie, kteří si cizince na místě převzali k dalšímu šetření.

Jen o pár hodin později si hlídka vytipovala ke kontrole další rumunskou dodávku, převážející na přívěsu osobní vozidlo. V nákladovém prostoru dodávky celníci nalezli 12 plastových 20litrových barelů naplněných načervenalou kapalinou s typickým zápachem motorové nafty. „Barely byly důmyslně ukryté v černých igelitových pytlích a ještě v kartonových krabicích. Jelikož řidič nepředložil hlídce žádný doklad prokazující řádné zdanění minerálních olejů nebo jejich oprávněné nabytí za ceny bez daně, celníci obsah barelů zajistili," uvedl mluvčí.

Kromě propadnutí minerálních olejů ve prospěch státu bude muset řidič doplatit uniklou spotřební daň ve výši 2 338 korun.

Hlídka také zjistila, že má řidič v aplikaci CEPAN (Centrální evidence přeplatků a nedoplatků) veden nedoplatek ve výši 1 000 korun. „Řidič dluh pod hrozbou odebrání registračních značek celníkům na místě raději uhradil," zkonstatoval Jiří Nejedlý.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru