Ilustrační foto: CC0
Most

Chomutovsko – Ne zrovna podle představ účastníků dopadla zářijová zahradní párty v obci na Chomutovsku. Několik mladistvých a nezletilých tam popíjelo alkohol, avšak jeden z nezletilých chlapců vypil tvrdého alkoholu tolik, že kvůli intoxikaci skončil v nemocnici.

Bylo zjištěno, že v krvi měl 2,89 promile. Naštěstí u něho nedošlo k poškození zdraví a další den byl z nemocnice propuštěn.

Popsanou událostí se zabývali policisté, které zajímalo, jak děti k alkoholu přišly. „Zjistilo se, že se rozhodly koupit v supermarketu několik láhví vodky. Bylo jim však jasné, že jako neplnoletým jim koupě alkoholu neprojde. Proto přímo v obchodě jeden z chlapců oslovil náhodného dospělého zákazníka s tím, že nemá občanku a potřebuje koupit alkohol na oslavu narozenin," popsala případ policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

Mladý muž tedy na přání dítěte zakoupil 7 lahví vodky a před obchodem je tomuto chlapci předal. Totožnost tohoto náhodného kupujícího nebyla vůbec známa, policistům se však díky šetření podařilo dotyčného ustanovit.  „Devatenáctiletému muži pak sdělili podezření ze spáchání trestného činu podání alkoholu dítěti," dodala mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru