Ilustrační foto: CC0
Most

Mostecko – Teploty -1 °C v Teplicích, -2 °C u Mosteckého jezera, -3 °C ve Varnsdorfu, -4 °C v Žatci, -5 °C na některých místech v Krušných horách (až -8 °C v mrazových kotlinách na západě Krušných hor, tj. v sousedním Karlovarském kraji). Středeční ráno bylo zatím nejchladnějším ránem sezóny 2023/24.

Rekordy nepadaly, ale moc nechybělo. To byla narážka na 18. říjen 2003, kdy například v Žatci rtuť teploměru klesla k -5,1 °C s tím, že k nejchladnějším místům patřily Doksany s -5,9 °C (šest pod nulou bylo mimo jiné v Děčíně).

Zpět do současnosti. Sněžení, se kterým numerické modely počítaly 21. až 22. října, nakonec nebude. Vyhraje totiž teplý vzduch, takže nás čeká další teplotně nadprůměrný den. Zdali je to lepší než teplotně podprůměrný den a první „celoplošná" chumelenda, nechť každý posoudí sám. Jisté je, že tlaková níže Wolfgang (též Aline) přinese jihozápadní proudění, zpočátku jižní. Víkend, budeme-li do něho počítat i pátek, proto začne teplotní inverzí neboli pěkně podzimně (sychravě), ale rychle ji vystřídají sluneční paprsky a teploty (snad) atakující dvacetistupňovou hranici...

Jak by to tedy v Ústeckém kraji mělo vypadat:

20. října: Velká oblačnost, primárně nízká inverzní, k tomu i frontální. Sprchne? Asi moc ne, respektive pár dešťových kapek by mohlo spadnout plus minus v poledne a plus minus ve večerních hodinách. Opravdu jenom pár. Nejvyšší odpolední teploty okolo 11 až 15 °C, budete-li odpoledne v jižních Čechách nebo na Moravě, tak okolo 19 až 23 °C.

21. října: Slunečno, to znamená převážně jasno až skoro jasno, nicméně mezi ránem až polednem raději počítejte s mlhami a nízkou oblačností. Nejvyšší odpolední teploty okolo 13 až 17 °C, tam, kde se neobjeví mlhy a nízká oblačnost (nebo se brzy rozpustí), až okolo 20 °C. Nejnižší ranní teploty kolem 11 až 7 °C.

22. října: Do cca 13:00 až 14:00 zataženo až oblačno a na 100 % déšť, potom se vyčasí až na jasno. Nejvyšší odpolední teploty okolo 12 až 16 °C. Nejnižší ranní teploty kolem 11 až 7 °C.

23. října: Do západu slunce žádná až malá oblačnost, pak se od západu zatáhne (další fronta). Nejvyšší odpolední teploty okolo 12 až 16 °C. Nejnižší ranní teploty kolem 9 až 5 °C.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru