Na státní hranici v Mníšku se policisté potýkají spíše s dopravními přestupky, než se snahou migrantů dostat se do Německa. Foto: PČR
Most

Mostecko – V posledních dnech se konala další společná akce českých a německých policistů. Ti se pravidelně setkávají v okolí státní hranice už dlouhou dobu. Teď se mají kontroly zintenzivnit.

„Společné výkony služeb policistů Územního odboru Most, obvodního oddělení Hamr s kolegy Policejního ředitelství Marienberg a Freiberg se uskutečňují v rámci dlouholeté spolupráce, která je datována od roku 2014," podotýká policejní mluvčí Václav Krieger.

Spolu chtějí naplnit vytyčený cíl a zintenzivnit bezpečnostní opatření v oblasti protiprávních jednání páchaných jak v dopravě, tak ve veřejném pořádku.

Tentokrát policisté zvolili pro místo společného setkání hraniční přechod Mníšek a bezprostřední okolí na české straně. Mimo kontrol prohřešků páchaných v dopravě se vzhledem k aktuální situaci zaměřili i na nelegální migraci. Při společné akci zpravidla uloží řidičům několik blokových pokut. „Hlídky na této trase do současné doby nezaznamenaly nelegální překročení hranice," doplnil mluvčí.

Němečtí ochránci zákona vypomáhají v České republice, ale i ti hamerští dojíždí na výpomoc do sousední země. Tam se například ve městech Seifen nebo Olbernhau účastní veřejných společenských událostí, kam jezdí mnoho českých občanů.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru