Foto: Policie ČR
Most

Ústecký kraj - Také v Ústeckém kraji se v minulých dnech, které byly spojeny s podzimními prázdninami, policisté ve spolupráci s dalšími orgány státní správy při celostátních preventivních kontrolách zaměřili na dodržování zákazu prodeje alkoholu dětem. 

Tato bezpečnostní opatření si kladou za cíl působit preventivně v provozovnách, které jsou velmi často místem setkávání mládeže, a s tím související porušování zákazu podávání alkoholu.

Pozornost policistů, pracovníků orgánů sociálně-právní ochrany dětí, ale také České obchodní inspekce, hygienických stanic a Celní správy ČR, byla v Ústeckém kraji zaměřena na vytipovaná restaurační zařízení, kluby, bary, zábavní podniky, ale i venkovní akce spojené s prodejem alkoholu. Kontrolám se nevyhnuly ani podniky, které provozují herní zařízení.

V rámci akce byla provedena kontrola celkem 106 zábavních podniků a 614 osob. U 30 osob mladších 18 let byl výsledek provedené dechové zkoušky na alkohol pozitivní a jedna osoba ve stejné věkové skupině měla pozitivní test na přítomnost omamných a psychotropních látek.

„Za zmínku stojí i aktuálně řešený problém s užíváním a distribucí nikotinových sáčků ve školách. Jedná se o sáčky, v nichž je obsažen čistý nikotin, v různých příchutích a o různé intenzitě. Tento fenomén se rychle rozšířil mezi dětmi na základních školách. Vzhledem k tomu, že tento produkt nepodléhá žádné právní úpravě ani regulaci, doporučují policejní preventisté školám, aby si tuto problematiku školy výslovně upravovaly ve svých školních řádech, neboť hrozí u dětí předávkování či poškození zdraví," uvedl policejní mluvčí Tomáš Frolík.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru