Foto: Policie ČR
Most

Most – Parkoviště u městských hřbitovů se plní automobily, protože v těchto dnech vrcholí návštěvnost v souvislosti se svátkem zesnulých. Na hřbitovy se chodí lidé modlit za své příbuzné a přátele. Zvýšený počet lidí a vozidel láká bohužel i zloděje, kteří tam neváhají páchat trestnou činnost.

Na hladký průběh dušiček zvýšili mostečtí policisté počet nasazených hlídek. Cílem je zabránit krádežím květin, svíček i dalších vzpomínkových předmětů, které jsou položeny na hrobech. Preventivní opatření by mělo zajistit klid a bezpečnost návštěvníků hřbitovů.

Problematické může být i parkování v okolí hřbitovů, kde bude více parkujících vozidel a také přicházejících a odcházejících lidí. Hlídky se proto zaměřují i na plynulý provoz na přilehlých parkovacích plochách, ale i v blízkém okolí hřbitovů. Policisté také vyzvali občany, aby si hlídali své osobní věci a nenechávali je bez dozoru. Zpravidla se jedná o tašky a kabelky. „Zejména by si měli návštěvníci řádně zkontrolovat vozidlo při odchodu, že v něm není nic, co by mohlo přilákat zloděje," upozorňuje policejní mluvčí Václav Krieger.

Do současné doby policie neeviduje žádnou oznámenou krádež nebo jiné nezákonné jednání v souvislosti s tímto svátkem.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru