Většinu bytů vykoupí Mostecká bytová, a. s., v lokalitě "Stovek". Foto: redakce
Most

Most – Město Most pokračuje ve výkupu dalších bytů. Prostřednictvím své společnosti Mostecká bytová, a. s., odkoupí několik dalších bytů od soukromých vlastníků. Většina z nich se nachází v problémové lokalitě Stovky. 

„Majitelé za tyto byty požadují částku téměř 23 milionů korun. Uvidíme, jak dopadnou znalecké posudky a zda je za tuto cenu budeme ochotni vykoupit," uvedl náměstek primátora Václav Zahradníček. Celkem město může získat 26 bytových jednotek. „Čtyři byty se nachází v ulici Františka Malíka. Ty bychom rádi následně nabídli k ubytování novým strážníkům, případně lékařům," doplnila náměstkyně primátora Markéta Stará. Další dva jsou na adrese K. H Borovského, kde město oslovila správkyně domu, aby byty odkoupilo. Zbytek bytů se nachází v již zmíněné lokalitě "Stovky". 

Mostecká bytová, a. s., vykupuje byty v sociálně vyloučených lokalitách od roku 2019. Celkem již takto získala 92 bytů, v letošním roce jich bylo již 25. Až na výjimky jsou dle vedení města vykoupené byty obsazené nájemníky, které vybírá Mostecká bytová, a. s., čímž se snaží zajistit v nemovitostech pořádek a dodržování nájemních podmínek. Kdo z nájemníků toho není schopen, musí byt opustit.

Přestože o rozpočtu města na rok 2024 se stále ještě jedná, má město podle náměstkyně Markéty Staré i pro příští rok vyhrazenu částku na další výkup bytů: „V návrhu jde o 30 milionů korun."

 

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru