Tramvaj T2 po opískování. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most – Pracovníci Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova pokračují v pracech na úplné renovaci historické tramvaje T2, kterou získali za symbolickou korunu od ústeckého dopravního podniku v letošním roce. 

Tramvaj během své služby veřejnosti jezdila hned v několika českých městech. Do Ústí nad Labem byla dodána v roce 1962, následně byla odprodána do Ostravy, kde jezdila v letech 1971 až 1994. Potom se ještě objevila v libereckých ulicích, aby nakonec opět skončila v Ústí nad Labem, kam byla převezena v roce 2007 a ve vozovně v Předlicích stála až do letošního března, než byla převezana do Mostu.

Vozidlo bylo už odstrojeno a aktuálně prošlo pískováním. Nyní je jasné, které díly bude nutné vyměnit. Pracovníky mosteckého dopravního podniku čeká spousta práce, díly už většinou nejsou vůbec k sehnání. Například směrová a brzdová světla, která jsou věrnou kopií originálu, jsou ruční výroba. „Není jednoduché některé díly sehnat. Nyní například sháníme výrobce historických sedadel,“ uvádí dopravně-technický náměstek Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Vladimír Šefr.

Návrat tramvaje do historické podoby a provozuschopného stavu bude podle předpokladů trvat několik let.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru