Jako první se buduje přístup pro techniku. Foto: ŘSD
Most

Žatecko – Vidina rychlejší a hlavně bezpečnější cesty do Žatce se zhmotňuje. Na budoucí stavbě obchvatu a přemostění silnice I/27 v Žiželicích provádí silničáři přístupové cesty pro techniku výstavby.

Hlavní stavební práce na 3 km dlouhé trase plánuje Ředitelství silnic a dálnic Ústeckého kraje zahájit na jaře 2024 a stavbu uvést do provozu do konce roku 2025. „Dokončili jsme zde zlepšení aktivní zóny hydraulickými pojivy za pomoci zemní frézy, válců a grejdru a příští týden začneme pokládat vrstvu ze štěrkodrti. Souběžně s tím probíhají projektové práce a kontinuálně také geodetická měření," informuje ŘSD na sociálních sítích.

Nejpodstatnější součástí obchvatu bude 377 metrů dlouhý most přes údolí potoka Hutná v hloubce 40 metrů. Stavba má za cíl odvést tranzitní dopravu mimo obec a zlepšit jízdní parametry silnice. Serpentiny překonávající údolí jsou sice mezi některými řidiči velmi oblíbené, nicméně jsou také častým místem karambolů, což v řadě případů zcela zastaví dopravu.

Foto: ŘSD

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru