Psovod se svojí fenkou Kyrou. Foto: Policie ČR
Most

Teplicko – V neděli před 21. hodinou oznámila rodina z jedné obce na Teplicku, že pohřešují svou příbuznou, seniorku ve věku 86 let. Ta má navíc sníženou pohyblivost a chodí o holi. Když se jí zkoušela rodina dovolat, řekla jim nesrozumitelně, že upadla a neví, kde je. Příbuzní jí hledali vlastními silami, ale vzhledem k zimě a tmě začali mít o ženu strach.

Ihned se rozjela pátrací akce v terénu, který byl zúžen díky lokalizaci mobilního telefonu pohřešované. Ten se ale v průběhu pátrání vybil. Několik desítek policistů hledalo seniorku v oblasti malhostického rybníka, řeky Bíliny a přilehlých porostů ve ztížených podmínkách, neboť panovala tma a místo není nijak osvětlené.

„Do akce se zapojil i psovod, který měl v tu dobu volno, ale osud stařenky mu nebyl lhostejný. A zrovna on hrál ve vypátrání zásadní roli, kdy jeho fena Kyra vyčmuchala ženu ve strouze s rákosím blízko rybníka. Všichni zúčastnění si oddechli, když ve vysílačce před 3. hodinou ranní zaslechli, že žena byla v pořádku nalezena a je pouze podchlazena. Tentokrát mělo pátrání šťastný konec," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

 
REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru