Pachatelé se k činu doznali. Ke zdroji měli snadný přístup. Foto: PČR
Most

Teplicko – V listopadu přijali tepličtí policisté trestní oznámení od pracovníka dolů v Bílině, že v prosinci roku 2022 došlo k odpojení kabelu pásového dopravníku v areálu jejich firmy. Následnou obhlídkou bylo zjištěno, že téměř tisíc metrů kabelu, který obsahuje měď, zmizelo.

Rozeběhlo se šetření, při němž se zjistilo, že tři osoby měly pravidelně k dopravníku jezdit a kabel demontovat. „Kriminalisté provedli šetření ve sběrnách druhotných surovin a podařilo se ztotožnit tři osoby, které pravidelně ve velkém množství prodávaly ve sběrnách měď," uvedla policejní mluvčí Ilona Gazdošová.

Zjistilo se, že všichni tři jsou externí pracovníci, kteří měli do areálu dolů přístup. Při výslechu se k činu doznali. Ve spolupachatelství v průběhu roku demontovali tisíc metrů kabelu o váze 4 tisíce kilogramů. Ve sběrnách za měď utržili téměř 800 tisíc korun. „Všem třem bylo sděleno obvinění z krádeže a vzhledem k výši škody jim hrozí pobyt za mřížemi na 1 rok až 5 let," dodala mluvčí.

Foto: PČR

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru