Ilustrační foto: e-deníky.cz
Most

Lounsko - Lounští kriminalisté obvinili z loupeže mladistvého muže, jehož zadrželi ve výchovném ústavu. Ani pobyt v tomto zařízení tedy takto mladého recidivistu neodradil od páchání nedovolených skutků.

„Podle dosud zjištěných informací mělo k loupežnému přepadení dojít na ulici Pod Známkovnou v Žatci v pátek 24. listopadu, před 19. hodinou. K 12letému poškozenému měl přistoupit neznámý pachatel a požadovat peníze. Ty mu však nezletilý nedal, proto chlapce měl chytit za rameno, udeřit jej rukou do hlavy a pod pohrůžkou dalšího násilí vytrhnout poškozenému z kapsy telefon. Následně dle informací z místa utekl," uvedl policejní mluvčí Jakub Mareš.

Napadený se ihned po činu vydal domů, kde svému otci sdělil, co se stalo. Ten zavolal na linku 158 a oznámil loupežné přepadení. Operační důstojník okamžitě vyslal policejní hlídky včetně kriminalistů na místo události. Prověřováním veškerých skutečností získali lounští kriminalisté poznatek, že by se možný podezřelý z loupeže měl nacházet v nedalekém výchovném ústavu pro mladistvé.

Za účelem prověřování získaných informací a poznatků se kriminalisté okamžitě do ústavu vydali. Na místě zjistili, že mladík odpovídá popisu podezřelého z loupeže.

„Po veškerých služebních úkonech vyšetřovatel služby kriminální policie a vyšetřování zahájil proti mladistvému trestní stíhání a obvinil jej ze spáchání provinění loupeže. S ohledem na to, že se obviněný podobného provinění měl dopustit i v nedávné době, je obviněný umístěn ve Vazební věznici Litoměřice. V případě prokázání viny mu soud může uložit trest odnětí svobody až do výše pěti let," dodal mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru