Jeden z prvních automobilů, který novým úsekem projel. Foto: Jitka Fárová
Most

Chlumčany – V pondělí 18. prosince 2023 došlo ke zprovoznění úseku D7 u Chlumčan. Přibližně čtyři kilometry dlouhá část dálnice se stavěla necelé dva roky.

„Důležitá pozitivní zpráva! Zprovozňujeme ještě před vánočními svátky čtyři kilometry dálnice D7 u Chlumčan, celý ten úsek bude dokončený až v srpnu příštího roku přesně podle smlouvy, nicméně v okamžiku, kdy je možné už část té komunikace otevřít, tak tak činíme. Velké poděkování všem, kteří se, i v historii, podíleli na přípravě celého toho projektu,“ řekl v úvodní řeči ministr dopravy Martin Kupka.

1812chlumcany2 0f25c

Původně měl být tento úsek dálnice dokončený až na jaře 2024, protože se během výstavby objevily nečekané komplikace.

„Stavbu provázely poměrně zásadní technické problémy v oblasti chlumčanského mlýna a nebylo vůbec jednoduché najít takové technické řešení, abychom zvládli postavit alespoň ten poloviční profil mostu SO 205, což je zásadní estakáda na celé trase. To se naštěstí podařilo,“ uvedl generální ředitel Ředitelství silnic a dálnic Radek Mátl.

V příštím roce se chystá výstavba dvou úseků mezi Slaným a Panenským Týncem a Knovíz a křižovatka Slaný – Západ.

V rámci Ústeckého kraje zbývá dokončil už jen poslední úsek zkapacitnění silnice, a to u Postoloprt. V současné době se čeká na vydání územního rozhodnutí. Kompletně má být dálnice hotová v roce 2028.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru