Město Most. Ilustrační foto
Most

Most - Naděje umírá poslední. A ona umřela. Tlakové výše ustoupily tlakovým nížím a osud byl zpečetěn. Čí? Náš. Respektive Vánoc 2023. Už není žádná šance, aby byly na sněhu. Ani ve vyšších nadmořských výškách, natožpak v nižších. V nejvyšších, možná tam by mohly být, ale kdoví. Spíše ne. I kdyby, kdo by chtěl Vánoce trávit v divočině u Klínovce?

Zkrátka to zase nevyšlo. Přitom začátek vypadal tak slibně, že? Nevadí. Nechme sníh sněhem, klidně i svět světem. Stejně to nijak neovlivníme. Proč se tedy vzrušovat? Navíc, sen o Vánocích zasněžených zůstane snem i ve Spojených státech amerických. Desítky, a skoro by se dalo říct stovky, milionů Američanů se jich nedočkají. Ve skutečnosti většina pozemšťanů.

19. prosince: Nejvyšší odpolední teploty okolo 6 až 10 °C. Do západu slunce plus minus polojasno, pak se zatáhne. Ve večerních hodinách nepřekvapí déšť (všude).

20. prosince: Nejvyšší odpolední teploty okolo 2 až 6 °C. Do rána (cca 9:00) zatažená až oblačná obloha, potom přechodně polojasná až skoro jasná, převážně však oblačná. V noci a ráno určitě srážky v podobě deště až sněžení (podle nadmořské výšky). Večer přeháňky až sněhánky.

21. prosince: Nejvyšší odpolední teploty okolo 4 až 8 °C. Seknul-li se mayský kalendář o jedenáct let, soudný den se ponese ve znamení velké oblačnosti a dešťových kapek, úplně nahoře i sněhových vloček (které hned roztají).

Co se větru týče: Nejrozvášněnější bude ve čtvrtek, kdy dosáhne rychlosti až kolem 100 km/h (v nárazech a na místech typu Klínovec či Milešovka). V Chomutově, Mostě, Teplicích, Ústí nad Labem, Žatci atd. to vypadá na poryvy o síle 50 až 70 km/h. Aby někde na náměstí neomdlel vánoční strom, jako nedávno v Litvínově. Větrný by měl být i Štědrý den, byť ne tolik.

„Nech Vánoce Vánocemi,“ řeklo počasí a bylo.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru