Tato dvojice policistů nezachraňovala lidský život poprvé. Foto: Policie ČR
Most

Litoměřicko – Policisté z dopravního inspektorátu v Litoměřicích pprap. Ondřej Hrdlička a nstržm. Jan František Hoffman byli při provádění pracovních úkonů v litoměřické nemocnici osloveni ženou, která uvedla, že jí manžel zkolaboval ve vozidle a potřebuje pomoct.

„Policisté ihned s ženou spěchali k vozidlu, kde se nacházel muž v bezvědomí. Z vozidla jej vyprostili a ihned zahájili nepřímou srdeční masáž. Po několika minutách se jim podařilo obnovit jeho základní životní funkce. Následně byl předán do rukou zdravotníků. Jejich pomoc a rychlá reakce mu pravděpodobně zachránila život. Svědčí o tom i děkovný dopis ředitele litoměřické nemocnice, který uvedl, že jejich zásluhou se podařilo pacienta vrátit do života. Rovněž oceňuje i jejich odborné zdravotnické znalosti," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

Tato dvojice policistů však nezachraňovala poprvé. V průběhu tohoto měsíce již podruhé pomohli zachránit lidský život. V prvním případě se jednalo o pomoc muži, který spadl z výšky při demontáži vánočního osvětlení v Budyni nad Ohří. Při pádu muže se policisté nacházeli v rámci výkonu služby poblíž místa události. Jejich reakce byla i v tomto případě opět rychlá. Během komunikace s dispečerkou záchranné služby, poskytovali zraněnému muži první pomoc, zabalili jej do izotermické fólie a komunikovali s ním až do příjezdu zdravotníků, kteří si vážně zraněného muže převzali do své péče a převezli jej do nemocnice.

„Díky skvělé práci, profesionalitě, odpovědnému a pohotovému přístupu dopravních policistů se podařilo zachránit to nejcennější – lidské životy. Policisté tak opět naplnili heslo Pomáhat a chránit," dodala na závěr mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru