Zabavené halucinogenní látky. Foto: Celní správa
Most

Ústecký kraj, Litvínov – Téměř půl kilogramu omamných a psychotropních látek odhalili ústečtí celníci během ledna ve vozidlech či u jejich osádek při silničních kontrolách.  

Paleta zajištěných drog byla pestrá od marihuany (474 g), pervitinu (18,5 g), kokainu (1,3 g) až po amfetamin, tedy extázi (0,8 g). K tomu digitální váhy, drtičky a další propriety. Celníci přistihli pět hříšníků na Teplicku, čtyři na Děčínsku, dva na Mostecku a jednu osobu na Ústecku. V odhalování drog celníkům pomáhali služební psi, specialisté na vyhledávání omamných a psychotropních látek. 

Jeden z výraznějších záchytů se odehrál koncem ledna u dálnice D8 v katastru obce Trmice, kde si mobilní hlídka celníků vytipovala ke kontrole starou Škodu Octavia, kterou řídil jednatřicetiletý muž. „Jelikož se z vozidla linul marihuanový odér nasadili celníci na kontrolu vozidla služebního psa. Ten označil palubní přihrádku a prostor pod sedadlem spolujezdce," uvedl mluvčí celníků Jiří Nejedlý . Celníci na označených místech nalezli v různých obalech bezmála 392 g sušiny reagující na přítomnost THC, tedy marihuanu. 

Na další zajímavý případ narazila hlídka o týden dříve v Litvínově, když zastavila v nočních hodinách vozidlo VW Bora, jehož osádku tvořili dva muži ve věku 35 a 39 let. „I v tomto případě označil služební pes palubní přihrádku, kde celníci objevili dvě alobalové koule a v nich 29 g marihuany. Pes také označil příruční taštičku, kterou měl u sebe spolujezdec. Ta ukrývala 18 g metamfetaminu, tedy pervitinu, digitální váhu, zatahovací sáčky a větší obnos peněz," potvrdil Nejedlý. Navíc u řidiče provedený test na přítomnost OPL v těle reagoval pozitivně na metamfetamin.

Celníci také načapali dva řidiče, kteří usedli za volant i přes uložený zákaz řízení. Všechny odhalené případy nelegálního držení drog či řízení vozidla přes blokaci řidičského oprávnění předali celníci na místě přivolaným příslušníkům Policie ČR k dalšímu šetření. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru