Mostečané budou mít k Děkanskému jezeru pohodlnější přístup. Foto: jip
Most

Most – Mostečané dlouhodobě volají po lepším pěším přístupu k jezeru Most a Děkanskému kostelu. Ještě před létem proto vznikne nové pěší propojení mezi blokem 100 v Mostě a mostem Rico. Vybudován bude také chodník od zastávky autobusu MHD naproti zimnímu stadionu.

„Od přechodu pro chodce u zimního stadionu vybudujeme chodník vedoucí k mostu Rico. U něj postavíme další navazující přechod pro chodce, aby se lidé bezpečně dostali na pěší lávku, která je součástí mostu Rico. Vše bude hotové v květnu, nejpozději červnu," uvedl primátor Mostu Marek Hrvol.

Nový chodník se vybuduje také od bloku 100, který povede mezi domem, ovšem blíže k vozovce k přechodu pro chodce v ulici Chomutovská. Posléze se k tomu samému přechodu pro chodce postaví chodník z ulice W. A. Mozarta. 

Situační nákres s plánovanými novými chodníky a přechodem pro chodce. Zdroj: město Most

Pro lepší představu je vyznačen červeně plánovaný chodník od přechodu pro chodce u zimního stadionu. Reprofoto: Mapy.cz

Samotný most je ve špatném stavu a na září je naplánovaná jeho rekonstrukce. Bude stát 32,1 milionu korun (bez DPH). Město získalo na akci dotaci ve výši 100 % ze Státního fondu dopravní infrastruktury „S uzávěrou a opravou se začne hned po Mosteckých slavnostech. Zatéká do mostní konstrukce," vysvětlil vedoucí odboru investic František Jirásek.

Počítá se, že stavební uzávěra ovlivní dopravu na mostě na zhruba pět měsíců. „Práce jsou rozplánované na tři měsíce, ale vstoupí do toho zima, kdy není možné pracovat. Pro automobilovou dopravu bude most zcela uzavřen. V první fázi se bude opravovat lávka pro pěší, ti budou moci využívat vozovku. Po opravě lávky se přejde k samotné rekonstrukci vozovky," doplnil František Jirásek.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru