Foto: Povodí Ohře
Most

Nechranice – Po zimní technologické přestávce obnovili vodohospodáři stavební práce na pravém krajním poli bezpečnostního přelivu, kde vyměňují regulační uzávěr z původního hydrostatického sektorového za klapkový. Rekonstrukce byla letos zahájena betonáží stropu kopky na návodním líci za pomoci betonovací pumpy. Kompletní stavbu plánuje mít Povodí Ohře hotovou do konce listopadu 2024.

„Na bezpečnostním přelivu jsme v roce 2004 upravili střední pole, kde jsme původní uzávěr vyměnili za zdvižný segmentový, čímž došlo ke snížení nivelety přelivného prahu o 5 metrů. Díky této úpravě můžeme případnou povodeň v nádrži efektivně transformovat již v zásobním prostoru. Krajní pole budou osazena klapkovými uzávěry, které umožní jemnější manipulaci s odtokem a svojí hradící výškou zvýší retenční ovladatelný prostor o dalších 15 mil. m3, aniž by se zasahovalo do zásobního prostoru. Levé pole jsme dokončili v listopadu 2020 a je plně v provozu," uvedla tisková mluvčí Povodí Ohře Dana Zikešová.

2102nechranky1 17008

Zhotovitelem rekonstrukce v hodnotě 118 mil. Kč bez DPH je sdružení firem SMP Vodohospodářské stavby a.s. Praha a Strojírny Podzimek a.s. Třešť.

Na silnici č. 22512, která vede po koruně hráze nádrže, se nyní řidiči setkají s mírným dopravním omezením v podobě zúžených jízdních pruhů a snížené rychlosti. „V letních měsících zde pak plánujeme úplnou uzavírku z důvodu pohybu techniky na komunikaci. O přesných termínech vás budeme informovat," dodala na závěr mluvčí.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru