Ilustrační foto
Most

Litoměřicko – Na Švestkové dráze, kterou provozuje z Mostu do Litoměřic AŽD, došlo v pondělí brzy ráno k mimořádné události. Na jedné koleji proti sobě jely dva vlaky. Na vině je lidská chyba. O situaci informovala AŽD na sociálních sítích. Dotčeným cestujícím i z protějšího vlaku Českých drah nabízí kompenzace. 

„Náš strojvedoucí projel návěst zakazující jízdu a vlak 25502 tak vyjel proti vlaku Českých drah Os 6131. Díky modernímu systému VNPN (Výstraha při nedovoleném projetí návěstidla), byl na oba vlaky okamžitě automaticky vyslán GENERÁLNÍ STOP – vlaky zastavily od sebe 95 metrů a nebyla tak ohrožena bezpečnost cestujících," vysvětluje AŽD, k čemu u Žalhostic na Litoměřicku došlo. 

Vedení společnosti AŽD vyjádřilo všem cestujícím nejenom z dotčeného vlaku, ale i ostatním cestujícím z dalších zpožděných vlaků Švestkové dráhy i Českých drah hlubokou omluvu, což sledující na sociálních sítích kvitují a označují za férové jednání. „Každému cestujícímu obou dopravců, který napíše na e-mail: Tato e-mailová adresa je chráněna před spamboty. Pro její zobrazení musíte mít povolen Javascript. a prokáže, že byl námi způsobenou mimořádnou událostí jakkoliv dotčen, bude vyplacena kompenzace ve výši 500 Kč," slibuje AŽD.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru