Ilustrační foto: CC0
Most

Ústecký kraj, Litoměřicko – Trpkou zkušenost s koupí vysněného pejska mají dvě ženy z litoměřického okresu. Neznámý „prodejce“ nabízel prostřednictvím internetové inzerce k prodeji štěňata psa plemene trpasličího jezevčíka. Na inzerát zareagovala 19letá žena z Lovosic a 21letá žena ze Štětí s úmyslem štěně zakoupit.

Neznámý prodejce poškozené ženy obratem kontaktoval prostřednictvím sociálních sítí a odeslal jim dokumenty s údaji pro platby za kurýrní přepravu ze zahraničí a životní pojištění štěněte v rámci přepravy. Mladá žena z Lovosic poslala bankovním převodem platbu ve výši téměř 8 tisíc korun a žena ze Štětí částku přesahující 10 tisíc korun.

Po odeslání finančních prostředků s nimi údajný prodejce přestal komunikovat, což u nich vzbudilo důvodnou obavu, že jde o podvodné jednání. Policisté již výše uvedené věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvodu.

„Policie ČR apeluje na občany, aby nereagovali na podobné inzeráty s nabídkou rádoby výhodné koupě za zvíře či jakéhokoliv zboží a rozhodně neposílali předem finanční prostředky neznámým lidem. Buďte při nákupu přes internet velice obezřetní a ověřte si na internetu spolehlivost a recenzi prodejce. Tato trestná činnost se velice složitě objasňuje a peníze, které se dostanou do rukou podvodníků, získá poškozený zpět pouze v ojedinělých případech," uvedla policejní mluvčí Pavla Kofrová.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru