Eda si užil návštěvu magistrátu stejně jako jeho tvůrkyně. Foto: Marcela Novotná
Most

Most – To je náš „Eda“, uspěl v soutěži pro základní školy v rámci kampaně Pro čistší Most.

„Nevyhazuj, ale využij“, to bylo heslo, kterého se naši žáci drželi a vyrobili ze separovaného odpadu našeho malého, velkého kamaráda. „Vše bylo o kreativitě žáků, k výrobě jsme použili plastová víčka, letáky, zkrátka to, co děti napadlo, aby Eda byl „in“," uvedla paní učitelka Renata Huláková.

„Jsem rád, že školáci ukázali, jak se může efektivně pracovat s tříděným odpadem,“ uvedl náměstek primátora města Mostu Václav Zahradníček.

Vystaveno bylo šestnáct děl ze tří místních škol, veřejnost mohla hlasovat o nejoriginálnější z vystavených výtvorů, které byly ke shlédnutí v prostorách magistrátu do poloviny dubna.

Školáci měli možnost v teoretické části spolupracovat s Ekocentrem Most, které se zabývá vzděláváním v ekologických programech, a v části praktické měli možnost využít spolupráce s technickými službami s podnikáním exkurzí do sběrného dvora.

„Bylo fajn podílet se na této akci, jsem ráda, že jsme měli velký úspěch,“ uvedla jedna z tvůrkyň projektu Tamara.

Její slova doplnila spolužačka Sára: „Snažili jsme o to, abychom uspěli, druhé místo je pro nás odměnou“.

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru