Zdravotnický materiál i vybavení bude nakupovat Krajská zdravotní prostřednictvím "tržiště". Ilustrační foto
Most

Ústecký kraj – Nový management Krajské zdravotní přidal mezi své procesy na začátku května 2024 nový způsob zadávání veřejných zakázek. Jedná se o zřizování tzv. dynamických nákupních systémů nebo laicky řečeno tržišť pro pravidelné nakupování na trhu běžně dostupného materiálu, výrobků, služeb nebo stavebních prací.

Zadávání přes dynamický nákupní systém patří mezi velmi kvitované postupy Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. „Jedná se o předvídatelnější, flexibilnější a nepochybně i transparentnější způsob zadávání veřejných zakázek, který dosud Krajská zdravotní nepoužívala. Je to jedna z mnoha pozitivních změn, kterými aktuálně prochází Krajská zdravotní. S ohledem na únorové události je to také součást našeho závazku partnerům a veřejnosti, že Krajská zdravotní zreviduje některé dosavadní postupy a procesy v různých oblastech řízení organizace a posílí compliance management uvnitř Krajské zdravotní,“ uvádí na adresu spuštění prvních dynamických nákupních systémů generální ředitelka Krajské zdravotní Taťána Soharová.        

V první vlně byla na začátku května vyhlášena tržiště (DNS) na nákup dezinfekcí a souvisejícího příslušenství, na dodávky lůžek, na dodávky osobních aut a na dodávky myček podložních mís. Všechna tržiště jsou vyhlašována na dobu 10 let. 

„Dodavatelé se do DNS kvalifikují buď při jeho zavádění, což se děje nyní, nebo se mohou přihlásit kdykoliv po jeho zavedení. Kvalifikovaní, zařazení dodavatelé budou následně vyzýváni k podání nabídek. Vytvořené „tržiště“ slouží nejen k rychlejšímu nakupování, umožňuje i získání rychlejší zpětné vazby od relevantních dodavatelů, díky které je nakupování efektivnější,“ uvádí obchodní náměstek Krajské zdravotní Jiří Šimon. 

Dodavatelé, kteří budou mít o spolupráci s Krajskou zdravotní zájem se můžou kvalifikovat v iniciační fázi, případně se mohou přihlásit kdykoliv v průběhu již zavedeného DNS. Více se dozví dodavatel na profilu zadavatele Přehled - E-ZAK Krajská zdravotní, a.s. (kzcr.eu) nebo Věstníku veřejných zakázek. 

Takto vypadá aktuálně "veřejné tržiště" Krajské zdravotní, a. s. Reprofoto: Krajská zdravotní

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru