Hasiči už jsou přímo v bytě, kde hořelo. Procházejí postupně i okolní byty. Foto: Jitka Fárová
Most

Chomutov – Krátce po osmé ráno dostaly záchranné složky informaci o požáru v jednom z nižších pater výškové budovy Experiment v Březenecké ulici. Hasiči a policisté evakuují postupně obyvatele domu, na místě je evakuační autobus a řada sanitek. Policisté řídí dopravu.

„V domě je evakuační schodiště, ale i to bylo plné kouře. Celá chodba byla plná kouře," popsal redaktorce Jitce Fárové situaci obyvatel domu, který bydlí ve čtvrtém patře. Další obyvatelka domu jí řekla, že zatím netuší, kdy se bude moci dostat domů, že vše záleží na pokynech hasičů. Venku stála jen s kabelkou. 

Mluvčí záchranářů uvedl, že zdravotníci ošetřují desítky lidí, kteří se při evakuaci nadýchali zplodin. Foto: Jitka Fárová

Mluvčí záchranářů Prokop Voleník uvedl, že záchranáři na místě ošetřují desítky lidí, kteří se nadýchali zplodin. 

Hasiči využili k uhašení požáru výškovou techniku. V současné době procházejí byty nad místem požáru a vedle. Z domu se ale ještě stále žene černý dým. „K zásahu vyjelo šest jednotek. Hoří ve druhém patře domu," uvedl krátce po ohlášení požáru mluvčí hasičů Lukáš Marvan.

Policisté zveřejnili také video ze zásahu. Podívat se můžete ZDE.

Foto: Jitka Fárová

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru